Rudme Friskole er foruden at være en skole vores lokale kulturhus og forsamlingshus. Der er på skolen musikundervisning, billedskole, yoga, gymnastik, foredragsforening, og til sommer håber vi, at Restaurant Eskesen og højskolen i form af Rudmedage igen afholder tre inspirerende kulturdage. Skolen har desuden et nært samarbejde med Foderstoffen, Herringe Kirke, Galleri Svinestien, HSG&I og andre lokale foreninger.

Rudme ligger midt i Danmark, midt på Fyn, midt i kommunen og midt mellem Kværndrup, Vantinge, Gestelev og Ringe, hvorfra familier kommer til vores skole. Alligevel er vi dobbelt udkant. Faaborg-Midtfyn Kommune er defineret som en udkantskommune, og det lader til, at kommunen selv betragter Rudme som kommunens udkant, som man ikke rigtig satser på. Med det mener jeg, at når gadelygterne fjernes, busserne kører uden om skolen, tilskuddet til ungdomsklubben fjernes, og ansvaret for boldbanerne afhændes, så føler man sig ikke midt i verden, selv om vi har meget at byde på.

Børnetallet i kommunen og i vores område er faldet, og skolen må derfor nu trække på et større geografisk område for at fylde klasserne. Foruden at forsætte det, vi altid har gjort, med at samarbejde bredt i Rudme, så er det måske på tide, at vi bliver bedre til at trække verden til Rudme. Med Rudme Friskole som kulturhus og forsamlingshus har vi det rette fundament, men er det det vi vil, og har vi den rette strategi for det.