På Rudme Friskole har vi helt bevidst fravalgt heldagsskole, da vi mener at det frie børneliv med fri leg uden voksne har stor værdi for børn. Børnene på Rudme Friskole har altid haft frihed til at blive på skolen efter skoletid, hvilket mange ofte benytter sig af. Men efter 3. klasse har børnene også haft frihed til at cykle ned af Rudmevej og se om der skulle ske noget mere spændende et andet sted. Vores børn har således friheden til at kede sig og friheden til at smutte over på Tyge og Karens mange havetrampoliner med fare for at falde ned i brændenælderne i et spring fra den ene til den anden. De har friheden til at spille på IPad i fred og stjæle af pålægschokoladen på den øverste hylde i skabet, inden mor og far er kommet hjem. Skulle man komme til at gå og kede sig har Rudme Friskole en Skole Fritids Ordning (SFO) for 0.- 3. kl og Klub fra 4. kl. Desuden har skolen en musikskole og et nært samarbejde med Midtfyns Rideskole og Rudme Børnebilledskole.